Tijdens vakanties kan ik zo genieten van het buiten zijn. Vooral de zee heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Bij het geluid van de golven kan ik nadenken als de beste. En vaak doemt in de verte een frisse ik op aan de horizon. Weer thuis ontvouwen de plannen zich. Over wat ik van me af wil schudden en waar ik naartoe wil.

Ook de natuur doet zoiets met mensen.
Voor mij het geluk dat ik in mijn werk verbonden ben met de natuur. Omdat het perfect past bij wie ik ben. Het houdt me in beweging. De natuur weet dat het nooit af is en dat er altijd een volgende uitdaging op de loer ligt.

Tot mijn klantenkring behoren ambitieuze professionals uit de media, reclame, design of fashion en ook creatieve ondernemers. In die sectoren leef je in een esthetische wereld. Het kan soms een beetje een bubbel zijn. In de waan van de dag is er weinig tijd voor bezinning.

Dus heb ik het in de gesprekken met deze mensen over hun haat-liefde verhouding met de hoge eisen en de druk van de moordende concurrentie vs de inspirerende collega’s en de bruisende omgeving. En dat ze tot hun eigen frustratie te weinig nadenken over wat zij nog verder willen.

Niet alleen op het werk maar ook voor jouzelf gelden deadlines. Kom in actie en ga er vaker op uit. Niet alleen in de vakanties. Die tijd heb je heus wel! Tenminste, als jij je niet wilt laten inhalen door anderen, verrassen door je werkgever en uitgeblust wilt bijkomen van alle spanning.

Wees zo alles en iedereen een stap voor. Hoe verhelderend is het om de dagelijkse beslommeringen van je af te kunnen lopen. Alleen of samen met iemand die jou daarmee op weg helpt. Om met enige afstand naar jezelf en naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te kijken. Kritisch en kwetsbaar.

Blijf in beweging! 

Dit is een blog van Marjolein Katgerman. Het staat je vrij om deze publicatie te delen. Als zelfstandig loopbaancoach werk ik voor mijn eigen bedrijf: m a r j o l e i n k. Wil je meer weten? Laat een reactie achter of neem contact op via marjolein@marjoleink.nl of 06-29106407.